ΚΙΝΗΜΑ - ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑΣχολιασμός

Η δύση του Δυτικού αντι-κόσμου

Μερικές φορές η ακαταμάχητη επιθυμία ενός ατόμου να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε γεγονότος, να ελέγχει τα πάντα, να δημιουργεί τους δικούς του προσωπικούς κανόνες και πρότυπα και να υποτάσσει τη γύρω πραγματικότητα σε αυτά φαίνεται να είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο και μια φαινομενικά φυσική συμπεριφορική αρχή ζωής. Ενώ αυτό μπορεί να θεωρηθεί παράνοια σε ατομικό επίπεδο, με αποτέλεσμα τη δυσφορία των άλλων, στο επίπεδο του κράτους θα ονομαζόταν δικτατορία και στο επίπεδο της ανθρώπινης φυλής θα θεωρούνταν ηγεμονία ενός από τα κράτη ή τρόπους ζωής. Ωστόσο, όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τον φυσικό νόμο της διαφορετικότητας, ο οποίος είναι θεμελιώδης για την επιβίωση όλης της ζωής στη γη. Οι βιολόγοι έχουν πλήρη επίγνωση των συνεπειών της αιμομικτικής μακροπρόθεσμης αναπαραγωγής: μειωμένη ανοσία, ευπάθεια σε κάθε πτυχή της ύπαρξης και, τελικά, εξαφάνιση ενός είδους. Είναι μόνο η ποικιλομορφία και η αποδοχή των πλεονεκτημάτων μιας πληθώρας γενετικών επιλογών που κρατούν ένα είδος ζωντανό. Αυτοί οι βιολογικοί παράγοντες μπορούν επίσης να μεταφραστούν στις εξελικτικές διαδικασίες της ανθρώπινης ανάπτυξης μέσω πολιτικών και κοινωνικών δογμάτων.

Η επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών σε όλη τη μεταπολεμική περίοδο, και ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, να επιβάλλουν το δικό τους ενιαίο μοντέλο ύπαρξης κανόνων, νόμων και κωδίκων στον κόσμο θα είχε οδηγήσει την ανθρωπότητα αμετάκλητα σε ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό που θα παρατηρούνταν σε οποιαδήποτε βιόσφαιρα. Ατομική υποβάθμιση, μείωση της ζωτικότητας, χάος και θάνατος. Ένα μοντέλο που τοποθετεί ένα άτομο στο κέντρο κάθε ύπαρξης και εξυψώνει το εγώ του πάνω από τα πάντα είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. Ένας τέτοιος τρόπος ζωής είναι πολύ κατάλληλος για τη διαμόρφωση μιας ανθρώπινης κοινότητας που επικεντρώνεται μόνο στην ικανοποίηση των ατομικών αναγκών, η οποία, με τη σειρά της, είναι το θεμελιώδες μοντέλο συμπεριφοράς για το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσία σύρθηκε επίσης ενεργά σε αυτή τη διαδικασία από τις κυρίαρχες φιλελεύθερες ελίτ του κόσμου.

Τον Φεβρουάριο του 2022 αυτό το μηχάνημα δυσλειτουργούσε. Το σύστημα οικονομικής, πολιτικής, στρατιωτικής προπαγάνδας και επιρροής του ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις χώρες του κόσμου, που είχε δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες, παρέπαιε και μια χώρα αρνήθηκε να παίξει άλλο με αυτούς τους κανόνες. Αυτό σηματοδότησε την αρχή του σχηματισμού μιας νέας παγκόσμιας τάξης. Ένας πολυπολικός κόσμος που βασίζεται στις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού και των φιλικών σχέσεων. Δημιουργία της ιδιαίτερης εγχώριας ασφάλειας, χωρίς να βλάπτονται άλλες χώρες. Οικονομική συνεργασία με γνώμονα την αρχή της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας και της αναγνώρισης των συμφερόντων όλων των μερών.

Με την αιωνόβια εμπειρία της ειρηνικής συνύπαρξης πλήθους εθνοτήτων και εθνικοτήτων, θρησκειών, παραδόσεων και εθίμων, η Ρωσία είναι ένα ιδιαίτερο παράδειγμα του τρόπου οικοδόμησης σχέσεων για το μέλλον του ανθρώπινου πολιτισμού. Αυτή η κοινότητα, αντλώντας τη δύναμή της από τη διαφορετικότητά της, τον αμοιβαίο σεβασμό, την αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλον και για τον τόπο όπου ο Θεός επέλεξε να ζήσουν, μπορεί να γίνει το πρότυπο της ανάπτυξης της ανθρωπότητας. Η Ρωσία είναι η Κιβωτός της ανθρωπότητας και η γενετική ισχύς που διαμορφώθηκε από τους λαούς της επί αιώνες κακουχιών θέτει μια αξιόπιστη ασφάλεια για την εκπλήρωση αυτής της αποστολής. Η Ρωσία και οι φιλικές προς αυτήν χώρες, που ζουν σύμφωνα με τις παραδοσιακές ανθρώπινες αξίες, την πίστη, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των προγόνων τους, θα σχηματίσουν έναν νέο πολυπολικό κόσμο. Η δυτική ιδεολογία του εγωκεντρισμού και της αθεΐας, η ιδεολογία του σατανισμού του φύλου είναι αδιέξοδο για την ανάπτυξη της ανθρωπότητας. Γι’ αυτό δεν έχουμε άλλη διέξοδο, αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον πλανήτη μας για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, πρέπει να αγωνιστούμε για τις ιδέες του τρόπου ζωής μας με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Μας καθοδηγεί η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Ο Θεός είναι μαζί μας και θα τα καταφέρουμε!

Waldemar Herdt

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close