Ιδεολογία

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ2 Η εποχή μας πλέον, δείχνει πως θ’αποτελέσει, μια από τις κρισιμότερες φάσεις, του ανθρώπινου πολιτισμού, όπου η ίδια η σκέψη των ανθρώπων τείνει να στραφεί προς την ανηθικότητα και την διαστροφή, προς μια μετάλλαξη δηλαδή απάνθρωπη.

Δύο θεμελιώδης παράγοντες βρίσκονται στην βάση αυτής της μεταλλάξεως.
Ο πρώτος παράγοντας, αφορά στην φθορά των θρησκευτικών, πολιτικών και κοινωνικών αντιλήψεων, οι οποίες και αποτελούν, τις βασικές πηγές του ανθρώπινου πολιτισμού.

Ο δεύτερος παράγοντας, αφορά στην δημιουργία εντελώς νέων, τεχνητών συνθηκών υπάρξεως και σκέψεως πια, οι οποίες έχουν γεννηθεί, μέσα από τις σύγχρονες, μοντέρνες, «προοδευτικές» όπως αποκαλούνται αντιλήψεις, αντιλήψεις μάλιστα τις οποίες σπεύδει προθύμως να επιβεβαιώνει συνεχώς, η δέσμια του πολιτικού κατεστημένου, σύγχρονη επιστήμη.

Έχοντας λοιπόν τελικώς κάποιοι, κατορθώσει διαχρονικά, να απαξιώσουν στις συνειδήσεις των ανθρώπων, τις αυθεντικές εκείνες έννοιες και συμβολισμούς, της θρησκευτικότητος, της πολιτικής δράσεως και του κοινωνικού γίγνεσθαι, ενώ παράλληλα, εμποτίζουν τις κενές, από αρχετυπικά πρότυπα πλέον, συνειδήσεις, με το δηλητήριο αυτών των νέων αντιλήψεων, πρόκειται να διαμορφώσουν το μοντέρνο αυτό είδος διπόδου, επιτυγχάνοντας τελικώς, να καθοδηγήσουν προς έναν αδιέξοδο τεχνητό ψευτοπολιτισμό, τις μάζες των αψύχων αυτών διπόδων.

Και ενώ αρχικώς, οι δήθεν αυτοί αόρατοι από τις μάζες εξουσιαστές, διακήρυξαν πριν από εβδομήντα έτη, ότι η δημοκρατία είναι το μοναδικό όπλο (όπιο) των λαών, και πως μόνον μέσω αυτής θα μπορέσει η ανθρωπότης να προοδεύσει, οι ίδιοι οι λαοί αποδεχόμενοι την διακήρυξη αυτήν, μη έχοντας την δυνατότητα προβλέψεως του μέλλοντός τους, έβαλαν ουσιαστικά την υπογραφή τους, σε μια ισόβια για αυτούς φθίνουσα πορεία προς το χάος.

Το πιο αξιοσημείωτο βεβαίως είναι, πως όχι μόνον οι λαοί έγιναν αποδέκτες αυτής της διακηρύξεως, μεταλλάσσοντας εαυτούς σε άψυχες μάζες, και ζώντας πλέον σύμφωνα με τις επιβουλές των εξουσιαστών τους, αλλά ζητούν πλέον και τον ταχύτερο αφανισμό τους, αγωνιζόμενοι για τι άλλο; Περισσότερη δημοκρατία! Είναι καταπληκτικό το πώς οι μάζες έχουν πεισθεί, ότι αυτό που βιώνουν καθημερινά, είναι ο ιδανικός κόσμος.

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ1Η σύγχρονη λοιπόν εποχή, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της αυτήν την αναρχία, αυτήν που βιώνουμε γύρω μας καθημερινά, και το τι τελικώς θα προκύψει μέσα από αυτήν την χαοτική περίοδο, έχει πλέον αρχίσει να γίνεται ορατό, διότι πάνω σε τεχνητές ιδέες δεν μπόρεσαν και ούτε πρόκειται ποτέ να στηριχτούν κοινωνίες πολυφυλετικές. Το τέλος τους θα έρθει μέσα από την αυτοδιάλυσή τους, όσο επώδυνο και αν είναι αυτό.

Συνοπτικά φαίνεται πως τρία είναι τα κύρια στοιχεία, τα οποία και ρυθμίζουν τον κύκλο ζωής των μαζών. α) οι εγγενείς αλλά μεταλλαγμένες η μη, τάσεις των ατόμων, β) οι «ΑΝΤΙ»δράσεις δίχως κανένα απολύτως νόημα και γ) το αποτέλεσμα όλων αυτών που δεν είναι, ιστορικώς ποτέ κανένα άλλο, παρά η υποταγή τους.
Η ανθρωπότης, διανύει ήδη λοιπόν την εποχή των μαζών και όπως φαίνεται, βρίσκεται μεταξύ του τέλους της δευτέρας και αρχής της τρίτης φάσεως.

Στον αντίποδα όμως όλων αυτών, φαίνεται επίσης, πως οι ιδέες του παρελθόντος, οι παραδοσιακές εκείνες ιδέες, αν και κλονισμένες, έχουν αρχίσει να αποκτούν μια νέα και αυτές δυναμική, υποστηριζόμενες ξανά από ανθρώπους που διαφέρουν από την μάζα, εκείνους που δεν φοβούνται να σκέφτονται, να αισθάνονται, να ομιλούν και να πράττουν με άλλον τρόπο από εκείνον της μάζας.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι άλλοι από εκείνους τους οποίους ο σοφός Νίτσε, αποκάλεσε κάποτε «μεγάλους Ανθρώπους»!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close