Σχολιασμός

Ο φαύλος κύκλος της ακροδεξιάς

Η Νέα Δημοκρατία χωρίς αμφιβολία είναι ο κομματικός φορέας που αποτελεί τον κυριότερο πολιτικό ρυθμιστή από το ’74 έως και σήμερα, έπειτα από την «θριαμβευτική» της νίκη στις εκλογές της 21ης Ιουνίου.

Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των ανυποψίαστων πολιτών, μέσω του πλασαρίσματος μιας υποτιθέμενης ασφάλειας σε εθνικό και κοινωνικό επίπεδο και μιας ανάπτυξης όπου θυμίζει Σημίτη και εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, είναι πάντα πιστή σε μια ευρωπαϊκή πορεία που σημαίνει τον πλήρη και ολοκληρωτικό έλεγχο του ελλαδικού κράτους, σε όλες τις πτυχές της οικονομικής, εργασιακής, στρατιωτικής, μεταναστευτικής και εξωτερικής πολιτικής.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συνεχής προσπάθεια του κατεστημένου να δημιουργήσει ένα κομματικό δίπολο, εδραζόμενο στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ. Η στήριξη της ακροδεξιάς στην Νέα Δημοκρατία αποτελεί κανόνα, επικαλούμενη τον «μπαμπούλα» είτε της αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα είτε του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία δεκαετία.

Πλήθος στελεχών της Νέας Δημοκρατίας εξάλλου έχουν αναδειχθεί από το φυτώριο της ακροδεξιάς.

Ο Μάκης Βορίδης, πρώην στέλεχος της ΕΠΕΝ και της Ναζιστικής Οργάνωσης Παναθηναϊκών Οπαδών (ΝΟΠΟ), αργότερα στέλεχος και βουλευτής του ΛΑΟΣ και νυν υπουργός στην κυβέρνηση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πρώην στέλεχος και βουλευτής του ΛΑΟΣ, νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός στην κυβέρνηση.

Ο Θάνος Πλεύρης, πρώην στέλεχος και βουλευτής του ΛΑΟΣ και νυν υπουργός στην κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πρώην πρόεδρος και βουλευτής με το ΛΑΟΣ, ο οποίος κατά δήλωσή του αποστρατεύεται και θα βοηθήσει την ΝΔ.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, δήλωσε πριν τις εκλογές ότι θα στηρίξει Μητσοτάκη για ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Για το φυτώριο της δικτατορίας ούτε καν λόγος, η λίστα δεν θα τελειώσει ποτέ…

Μόλις λοιπόν μυρίζονται εξουσία και χρήμα, οι «εθνικόφρονες» προσχωρούν στην νεοφιλελεύθερη παράταξη. Φυσικά αυτό έχει επακόλουθο να προσχωρούν και οι ψηφοφόροι, με άλλα νέα ακροδεξιά δεκανίκια να εμφανίζονται στο προσκήνιο, ώστε να συμβεί πάλι το ίδιο ξανά και ξανά.

Ετικέτες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close