Σχολιασμός

Πέρα από την δεξιά και την αριστερά

Η σύγκρουση ανάμεσα στο ευρωατλαντικό σύστημα και την υπόλοιπη υφήλιο εντείνεται, με κύριο πεδίο αντιπαράθεσης την Ουκρανία. Παράλληλα, επιχειρείται μία πολύχρωμη επανάσταση στο Ιράν, στο Πακιστάν ανατράπηκε ο Ίμρα Χαν, ενώ οδεύουμε προς μια εμπορική σύγκρουση με την Κίνα και εντείνονται οι προσπάθειες να αποσταθεροποιηθεί όποιο κράτος και λαός προβάλει αιτήματα εθνικής και πολιτισμικής ανεξαρτησίας απέναντι στον δυτικό ΛΟΑΤΚΙ οδοστρωτήρα.

Ταυτόχρονα, εν ονόματι της αντιρωσικής υστερίας, οι λαοί στην Ευρώπη καλούνται να απεμπολήσουν και τα τελευταία εργασιακά και οικονομικά τους κεκτημένα, οδηγούμενοι στην εξαθλίωση. Ειδικά οι νέοι καλούνται να συγκατοικήσουν με αγνώστους, δουλεύοντας για μισθούς πείνας -πολλές φορές ανασφάλιστοι- σε γκρίζες πόλεις χωρίς πράσινο που τίποτα πια δεν θυμίζει την πολιτιστική και ιστορική τους κληρονομιά. Ο δυτικός άνθρωπος αποτελεί απλώς το γρανάζι στην γραμμή παραγωγής του καπιταλισμού, πλήρως αλλοτριωμένος από καθετί ανθρώπινο, ριγμένος στο βούρκο της κατανάλωσης. Οι δυτικοί άνθρωποι-γρανάζια είναι πλέον εύκολο να αντικατασταθούν από την μάζα παράνομων μεταναστών που φέρνει το σύστημα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι οποίοι, καθώς αποτελούν φθηνότερο εργατικό δυναμικό τόσο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, όσο και για διάφορες μικροεπιχειρήσεις και μεγαλοτσιφλικάδες σε κάθε Μανωλάδα, συμπιέζουν ακόμα παραπάνω τους μισθούς, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ένα πολυπολιτισμικό χώρο, χωρίς δυνατότητα αντίδρασης.

Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται φανερή η διαφορετικότητα του ΚΙΝΗΜΑτος με κάθε πολιτικό σχηματισμό που δρα στην Πατρίδα αυτή τη στιγμή. Το ΚΙΝΗΜΑ δεν ανήκει στο φάσμα της αριστεράς ή της δεξιάς, τοποθετείται έξω από αυτό. Το δίπολο αριστεράς-δεξιάς γεννήθηκε από τον καπιταλισμό και την πολιτική του έκφανση: την αστική δημοκρατία. Η αριστερά και η δεξιά λειτουργούν ως βαλβίδες εκτόνωσης, αποσυμπιέζοντας την λαϊκή δυσαρέσκεια, ακολουθώντας την ίδια κατά βάση πολιτική, εξυπηρετώντας ξένους μεγαλοαστούς και ντόπιους ολιγάρχες, μετατρέποντας έτσι την χώρα σε αποικία του γεωπολιτικού εργαλείου επιβολής της δυτικής κεφαλαιοκρατίας, των ΗΠΑ. Το φιλελέφτ ιδεολόγημα, το οποίο ενστερνίζονται τα κυρίαρχα κυβερνητικά κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς στην Ευρώπη, προτάσσει την εκχώρηση της νομοθετικής εξουσίας στις Βρυξέλλες, της αμυντικής λειτουργίας στο ΝΑΤΟ, της νομισματικής λειτουργίας στην ΕΚΤ, την πίστη στον πολυπολιτισμό και την ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα και την απεμπόληση των λαϊκών δικαιωμάτων χάριν της αύξησης του “οικονομικού ανταγωνισμού”, καθώς αντιλαμβάνεται τις πατρίδες ως χώρους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Την ίδια ώρα αναδύονται όλο και πιο έντονα τα ιδεολογικά εργαλεία που τραβάνε ένα βήμα πιο μπροστά το σύστημα, ο αριστερισμός και η ακροδεξιά. Ο αριστερισμός χρησιμοποιείται στις χώρες της Δύσης για να περάσει με δήθεν επαναστατικό μανδύα την ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα και την εισαγωγή φθηνού εργατικού δυναμικού από την Ασία και την Αφρική. Η ακροδεξιά χρησιμοποιείται στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης ως εργαλείο αντιρωσικό, που όταν δεν θα χρησιμεύει πια, θα αντικατασταθεί με τον ήπιο συντηρητισμό και εν συνεχεία με την φιλελέφτ ατζέντα. Ακριβώς τα ίδια στάδια που πέρασε και η Πατρίδα με την φιλοαμερικανική χούντα, την δεξιά ΝΔ και εν συνεχεία με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Ο πατριωτισμός της ακροδεξιάς είναι στείρος, φιλοαμερικανικός, ποτέ δεν θίγει πως η Ευρώπη έχει αλλοτριωθεί από το σύστημα των ΗΠΑ-ΕΕ, ενώ ποτέ δεν αναφέρεται στα εργατικά δικαιώματα και στις άθλιες συνθήκες, κάτω από τις οποίες καλείται να ζήσει και να δουλέψει ο εργάτης σήμερα. Και τα δυο αυτά ιδεολογήματα προβάλλονται εξίσου από τα συστημικά ΜΜΕ. Έτσι, μπορούμε να δούμε τον ΣΚΑΪ να υμνεί το ακροδεξιό Azov και ταυτόχρονα να προβάλλει τα Europride. Τα ιδεολογήματα αυτά έχουν χωροταξική σημασία για το σύστημα, το προωθούν εξίσου σε διαφορετικές περιοχές.

Η διαφορετικότητα του ΚΙΝΗΜΑτος λοιπόν τεκμαίρεται, καθώς είναι ο μοναδικός σχηματισμός στην Ελλάδα που θέτει εαυτόν απέναντι σε κάθε πτυχή του συστήματος, σε κάθε έκφανσή του, γεγονός που αναδεικνύει τον επαναστατικό του χαρακτήρα.

Ρητά και ξεκάθαρα είμαστε απέναντι:

  • στην οικονομική δομή του συστήματος (καπιταλισμός),
  • την νομοθετική δομή του συστήματος (ΕΕ),
  • την στρατιωτική δομή του συστήματος (ΝΑΤΟ),
  • την νομισματική δομή του συστήματος (ευρώ),
  • την πολιτισμική δομή του συστήματος (φιλελευθερισμός),
  • την πολιτική δομή του συστήματος (αστική δημοκρατία),
  • την παράνομη μετανάστευση.

Ακόμα, καθώς το ελλαδικό κράτος δομήθηκε για να εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, ντόπιων και δυτικών ολιγαρχών, βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε δομή του, οικονομική, πολιτική, στρατιωτική, νομοθετική, πολιτισμική, καθώς αυτές προάγουν και διαιωνίζουν την αποικιοποίηση της Πατρίδας και οδηγούν στο θάνατο τον ελληνικό λαό. Δεν έχουμε αυταπάτες για την δικαιοσύνη στην Ελλάδα, τον ελλαδικό στρατό, την ελλαδική αστυνομία, την ελλαδική παιδεία, και κάθε άλλο εγχώριο θεσμό. Οι θεσμοί αυτοί διατρανώνουν την κατοχή της χώρας, και επ’ ουδενί δεν θεμελιώνουν την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την λαϊκή ευημερία.

Το ΚΙΝΗΜΑ έχει ως βάση το τρίπτυχο: ταυτότητες-κοινωνική δικαιοσύνη-διεθνείς συμμαχίες απέναντι στο δυτικό σύστημα. Η ενδυνάμωση και η ανάδειξη των εθνικών ταυτοτήτων και πολιτισμών δεν τίθεται σε ένα πλαίσιο αναχρονιστικού παλιομοδίτικου συντηρητισμού, αλλά αναζητά την ουσία της ελληνικότητας όπως μπορεί να εκφραστεί στον 21ο αιώνα. Το πρόταγμα για κοινωνική δικαιοσύνη σημαίνει την δόμηση μίας κοινωνικής αντικαπιταλιστικής οικονομίας, που παύουν να υπάρχουν οι ΑΕ, ενώ η προσωπική ιδιοκτησία προστατεύεται και οι εργάτες γίνονται μέτοχοι στην κοινωνική και οικονομική άνθηση της Πατρίδας. Οι διεθνείς συμμαχίες είναι αναγκαίες για να δομηθεί παγκοσμίως ένας σύνδεσμος χωρών, λαών και κινημάτων, ο οποίος θα αντιπαλέψει το σύστημα που καταστρέφει το δικαίωμα κάθε έθνους να ζήσει αυτόνομα, με τις δικές του αξίες, την δική του οικονομία, τον δικό του πολιτισμό. Κάθε χώρα, λαός και πολιτικός σχηματισμός που παλεύει το ευρωατλαντικό σύστημα, είναι σύμμαχος για να απελευθερώσουμε την δική μας Πατρίδα από τον ευρωατλαντικό ζυγό των δυτικών και ντόπιων ολιγαρχών.

Το κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η Ελλάδα και η υφήλιος καθιστά αναγκαία την επαναστατικοποίηση των Ελλήνων, ώστε να ανατρέψουν τις αντεθνικές και αντιλαϊκές πολιτικές.

Η συμμετοχή σου στο ΚΙΝΗΜΑ είναι το πρώτο βήμα για την ανατροπή του συστήματος,

για Πατρίδα Ελεύθερη
και Κοινωνική Δικαιοσύνη
.

Ετικέτες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close