Σχολιασμός

Nερό, το επόμενο αγαθό στο ξεπούλημα της πατρίδας

Με το νέο νομοσχέδιο που κατεβάζει το καθεστώς την ερχόμενη εβδομάδα στην βουλή επιχειρεί την νομοθέτηση της ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα. Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από την ΝΔ, στο άρθρο 11 του νομοσχεδίου ορίζεται πως η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων θα «παρακολουθεί και θα εποπτεύει την ορθή εφαρμογή συμβάσεων παραχώρησης υπηρεσιών ύδατος σε τρίτους».

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί ακόμα ένα βήμα για το ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών και των επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα στις ντόπιες και ξένες ελίτ, το οποίο θα υποβαθμίσει έτι περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο του λαού και θα αφαιρέσει έναν ακόμα πυλώνα εθνικής κυριαρχίας. Να θυμίσουμε το ιστορικό προηγούμενο της αμερικανικής ΟΥΛΕΝ και της βρετανικής ΠΑΟΥΕΡ που είχαν αναλάβει την υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση των Αθηνών, και εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσης το 1932, αύξησαν ακόμα περισσότερο τα τιμολόγιά τους, γεγονός που προκάλεσε την σύσσωμη αντίδραση του λαού με μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Η ΟΥΛΕΝ παρέμεινε στην χώρα μέχρι το 1974, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά πως η πατρίδα ήταν και είναι προτεκτοράτο των δυτικών ελίτ, οι οποίες λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας και οδηγούν στον εθνικό αφανισμό.

Ως ΚΙΝΗΜΑ τασσόμαστε υπέρ της άμεσης κοινωνικοποίησης των επιχειρήσεων στρατηγικού, μονοπωλιακού και ολιγοπωλιακού χαρακτήρα, όπως ο ηλεκτρισμός, η ύδρευση, οι συγκοινωνίες σταθερής γραμμής, τα λιμάνια και η ενέργεια. Η εθνική οικονομία είναι αδύνατο να λειτουργήσει υπό το καπιταλιστικό σύστημα και με ιδιωτικοποιημένα τα βασικά της εργαλεία, παρά μόνο άγεται και φέρεται από τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων ολιγαρχών που ελέγχουν τους στρατηγικούς αυτούς τομείς. Στοχεύουμε σε μία νέα κοινωνική οικονομία, πυλώνα κοινωνικής δικαιοσύνης, λαϊκής ευημερίας και εθνικής ανεξαρτησίας.

Ξεσηκώσου απέναντι στο ξεπούλημα της πατρίδας,

Όλοι μας,
Απέναντί τους,
ΚΙΝΗΜΑτοποιήσου

Ετικέτες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close