Σχολιασμός

Αστικός τύραννος, κράτος δολοφόνος

Δύο μέρες τώρα ακούστηκαν πολλά. Γέμισε το διαδίκτυο αναρτήσεις από γνώμες και απόψεις. Γέμισαν οι ψυχές θλίψη και φόβο. Τα συναισθήματα από τα οποία δηλαδή θέλουν να κυριευτούμε.

Την ίδια ώρα οι υπαίτιοι του εγκλήματος στα Τέμπη προσπαθούν να διαχειριστούν επικοινωνιακά το ζήτημα για να αποπροσανατολίσουν πάλι τον λαό. Είναι οι ίδιοι που σε λίγο καιρό θα ζητήσουν την ψήφο μας. Είναι οι ίδιοι που θυσίασαν και θυσιάζουν εκατόμβες θυμάτων στην κατασκευασμένη υγειονομική κρίση, στις πυρκαγιές στο Μάτι, στην Ηλεία, στις πλημμύρες στην Μάνδρα και σε κάθε άλλη ευκαιρία που μπορούν να βρουν. Είναι το ίδιο αστικό καθεστώς, ανεξαρτήτως χρώματος και υποτιθέμενης ιδεολογίας, που λυμαίνεται τυραννικά την χώρα εδώ και δεκαετίες, τρεφόμενο από τον πόνο και την οργή μας, φροντίζοντας πάντα να τα κατευθύνει εκεί που θέλει, αλλά ποτέ και για κανέναν λόγο απέναντί του.

Δεν έχουν νόημα τα δάκρυα και οι συναισθηματισμοί σε τέτοιους καιρούς. Οι υπεύθυνοι είναι μπροστά μας, στην τηλεόραση, στα υπουργεία, στις υπηρεσίες, στον καθρέπτη μας. Όσο δεχόμαστε να είμαστε υπό τον έλεγχο και την ανεύθυνη διακυβέρνησή τους, τόσο φέρουμε την ευθύνη για το αίμα που χύνεται καθημερινά στον βωμό της «ασφάλειας» και της «σταθερότητας», που μας έχουν υποσχεθεί. Όσο αναλωνόμαστε σε ανούσιες διαδηλώσεις και προβλέψιμες αντιδράσεις, τόσο το σύστημα δυναμώνει και μαθαίνει πως να μας αντιμετωπίζει.

Ιδανικό και πρότυπο αυτού του συστήματος είναι η ασταμάτητη ανάδειξη της ανικανότητας, της αχρηστίας, της ανευθυνότητας και της ασυνειδησίας. Ενός συνολικού λήθαργου και φόβου δηλαδή. Κύριος και βασικός μηχανισμός, λοιπόν, αυτού του αστικού τυραννικού καθεστώτος είναι το διεφθαρμένο κράτος δολοφόνος…

Εμείς τον δρόμο τον διαλέξαμε,
Όλοι μας, απέναντί τους,

ΚΙΝΗΜΑτοποιήσου

Ετικέτες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close