Σχολιασμός

Ημέρα μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Υπάρχουν πολλές μέρες μνήμης για τον πολύπαθο και παράλληλα ένδοξο λαό μας. Καμία δεν συγκρίνεται όμως με την σημερινή. Για το ΚΙΝΗΜΑ δεν είναι ακόμα μια μέρα-μνημόσυνο, αφιερωμένη απλώς στα συγκινητικά μοιρολόγια και τους πολεμικούς χορούς. Είναι μέρα ανασκόπησης και προετοιμασίας. Ανασκόπησης για τα αίτια και τα αποτελέσματα της γενοκτονίας, προετοιμασίας για την δικαίωση των σχεδόν 400.000 αδικοχαμένων Ποντίων.

Το ίδιο κεμαλικό καθεστώς που προσπάθησε να εξολοθρεύσει τον ακμάζοντα Ελληνισμό του Πόντου, σήμερα με τις ευλογίες της Δύσης και των εγχώριων προδοτικών ΜΜΕ διεκδικεί πάλι την εξουσία στην σκλαβωμένη Μικρά Ασία, αυτήν την φορά με ηγετίσκο έναν νέο Κεμάλ, τον Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Χωρίς να τρέφουμε συμπάθειες προς τον νυν Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν μπορούμε παρά να διακρίνουμε την υποκρισία των νατοϊκών δημοκρατιών. Χάριν μιας πιο αντιρωσικής τουρκικής κυβέρνησης, δεν διστάζουν να βοηθήσουν με κάθε μέσο τους συνεχιστές του γενοκτόνου Νεοτουρκισμού, της εθνικιστικής δηλαδή τουρκικής πολιτικής που οδήγησε στις εκκαθαρίσεις όχι μόνο των Ποντίων, αλλά και των υπολοίπων μη τουρκικών εθνοτικών ομάδων, που κατοικούσαν προηγουμένως στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Από Έλληνες μέχρι Αρμένιους και Ασσύριους, ο Κεμάλ Ατατούρκ στράφηκε εναντίον κάθε υγιούς εθνοτικής κοινότητας στο νεοσύστατο τουρκικό κράτος, πολλές εκ των οποίων ζούσαν εκεί από αρχαιοτάτων χρόνων.

Είτε λέγονται νεοναζί της Ουκρανίας, είτε Νεότουρκοι, είτε ΛΟΑΤΚΙ δυτικοευρωπαίοι, η νατοϊκή στρατιά συστρατεύεται πάντα με τις πιο διεστραμμένες τάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης. Όπως και πριν έναν αιώνα, οι Ευρωπαίοι -και μη- «εταίροι» μας συνεχίζουν να υποστηρίζουν την τουρκική προκλητικότητα, θέλοντας πλέον να εξαφανίσουν την ελληνική ταυτότητα μια και καλή. Εμείς δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, ΚΙΝΗΜΑτοποιούμαστε.

Όλοι μας, απέναντί τους

Ετικέτες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close